26.03.2010 г.

Beat Da Balkans ft. Kottarashky

Beat Da Balkans е мотото на последния проект на Antiart Movement, който предстои на 2 април 2010 г.
Както става ясно от името, на Великден в ушите ни няма да гърми народна музика, а онова болкън бийт звучене, което е завладяло клубните сцени на цяла западна Европа.

Партито е замислено в две части. Първата от тях ще ни представи дебютния албум на Kottarashky - Opa Hey!. Ако не знаете кой е Kottarashky *(виж инфото по-долу), само ще кажем, че албумът му стоя няколко седмици под номер 3 в европейския чарт за World music. А освен, че ще чуете парчетата, на партито ще видите и видео клиповете към албума представени от самия автор.

За втората част от партито Kottarashky ще се включи и като DJ заедно с DJ Nearly Dog, който е подготвил супер експлозивни теми от пъстрия балкански регион – джипси болкън бийтс, дъбс анд дръмс, етно рок анд рол, радио брейкс, хипс анд хопс. Към компанията ще се присъединят и Zappa TV и Visitor Q с уникалните си видео-антиарт сесии, и LJ Q-Mod – със специалните светлинни ефекти.

Организаторите обещават уникална среща на автентичен български фолклор и смело миксирани брейкбийт, фънк, дръм енд бейс и балкански ритми, която да докаже, че граници в музиката не съществуват.

Партито ще се състои на 2 април (петък) 2010 г. в клуб Fabric (ул. Отец Паисий № 31), Пловдив. Началото ще е точно в 21.00 ч. Вход 5 лв.

*Зад името Kottarashky стои Никола Груев архитект по образование, който променя дизайна на музикалната сцена в България. Неговото второ поприще е музиката, с която ни представя иновативна комбинация от технология и нестандартни примеси от български и балкански фолклор и джаз звучене. Opa Hey! е дебютен проект на Никола Груев. Това е един албум с модерно звучене, като за основа на парчетата си Kottarashky използва богат материал от автентични звуци и отрязъци от циганска музика, издадена oт Asphalt Tango Records: части от песни на най-бързия румънски цигански оркестър Фанфаре Чокарлия, артистичният Борис Ковач от Нови Сад, Les Yeux Noir, българинът Джони Илиев и унгарската певица Мицу. Материалът е обогатен с джаз мотиви, дъб електронни вибрации и резки скречове. Албумът е в челните позиции на множество класации за световна музика като ВВС и др. Вдъхновението на Kottarashky идва от времето, когато е скитал из провинцията в България и се е сблъскал с музиката, която заляга днес в Opa Hey!, като резултатът е елекронен панорамен пъзел от селектирани звуци, които сякаш ни осигуряват разходка из улиците на нощна София, може би в по-невзрачната й част.

10.03.2010 г.

Kids Return code:02

DJ Skill & VJ Zappa TV организират Kids Return code: 02 вечер, с която ще ни върнат към отминалото детство.

DJ Skill ще ни телепортира назад във времето смесвайки модерни ритми с теми от любимите ни детски филми и актуални предавания по „онова” време. Визията подготвена от VJ Zappa TV (Antiart Movement) ще ни припомни любими герои като Д-р Снагълс, Мечето Ръкспин, Пом-пом, Енотът Беноа, Костенурките Нинджа, Бенджи, Закс и Звездния принц и много други.

Партито ще се състои на 25 март (четвъртък) 2010 г. в Pop Art Cafe, бул. Патриарх Евтимий 1 (кино Одеон), София. Началото ще е точно в 21.00 ч. Вход 5 лв.

Присъединете се към групата ни във Facebook