17.09.2010 г.

Kottarashky Live Band + DJ Skill

21 септември, вторник, от 23:00 часа
Клуб „Soho“, ул. „Лейди Странгфорд“ №5, Пловдив
Вход: 7 лв.

Kottarashky е псевдоним на Никола Груев, архитект по образование, роден в София през 1979 г. След няколко години опити в дигиталната музика и семплирането, качва някои от нещата си в Myspace. Няколко западни лейбъла проявяват интерес, и така, през ноември 2009 се появява дебютният му албум "Opa Hey", издаден от Asphalt tango records (Берлин). Това е лейбъл със сериозни традиции в сферата на балканската и източноевропейската музика, сред артистите им се открояват имената на Fanfare ciocarlia, Mahala rai banda, La cherga и други.

Албумът постига доста добър успех: задържа се 5 месеца в Европейския чарт за етно музика: World Music Charts Europe, като достига до 3-то място за месец Февруари 2010, през Март е обявен за албум на месеца от големия world music журналист от BBC Чарли Гилет, три от парчетата вече са намерили мястото си в компилации на други западни лейбъли.

През март 2010 Никола Груев сформира Kottarashky Live Band с идеята да изпълнява на живо музиката от албума. В групата освен Kottarashky участват още Христо Хаджиганчев (китара, синтезатор), Александър Добрев (кларинет), Йордан Гешаков (бас) и Атанас Попов (барабани). Резултатът е доста различно звучене и нови аранжименти, създадени от всички членове на групата. От Май месец насам групата изнася концерти на различни фестивали в България и чужбина.

След няколко години опити в дигиталната музика и семплирането през ноември 2009 се появява дебютният албум на Kottarashky "Opa Hey" - издаден от Asphalt tango records (Берлин) за които записват и Fanfare ciocarlia, Mahala rai banda, La cherga и други. "Opa Hey" е обявен за албум на месец март от големия world music журналист от BBC Чарли Гилет.

В групата освен Kottarashky участват още Христо Хаджиганчев (китара, синтезатор), Александър Добрев (кларинет), Йордан Гешаков (бас) и Атанас Попов (барабани). Резултатът е доста различно звучене и нови аранжименти, създадени от всички членове на групата. От май месец насам групата изнася концерти на различни фестивали в България и чужбина.

http://www.myspace.com/kottarashky

По-късно същата вечер, Цецо и DJ Skill ще представят новият си проект „Българи“, изграден на основата на автентичен български фолклор, смесен с хип-хоп биийтове, семпли и скречове. Нека не забравяме кои сме и къде са ни корените!

http://soundcloud.com/funkyskill/promo-demo-mix-2010

Няма коментари:

Публикуване на коментар